
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101’inci yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
FATSA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ETEM KİBAR’DAN 23 NİSAN MESAJI
“23 NİSAN, CUMHURİYETİMİZİN ÇOCUK VE GENÇLERİMİZİN OMUZLARINDA YÜKSELECEĞİNİN GÜÇLÜ İFADESİDİR”
Dünya’nın ilk ve tek çocuk bayramına sahip Türkiye Cumhuriyeti’nin yarınların çocuklarına emanet olduğunu söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 101. yıldönümünü ve 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı büyük bir gururla kutluyoruz. 23 Nisan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği Dünya’da kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olmasının yanı sıra, aynı zamanda aziz milletimizin ve ulusumuzun kurtuluş ve egemenliğini ifade eder. Bu anlamda 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyetinin çocuklarımız ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan güçlü inancın da ifadesidir” dedi.
FATSA, EN ÇOK ÇOCUKLARIN VE GENÇLERİN BELEDİYESİ
Belediye olarak çocuk ve gençleri kuşatan projeler yaptıklarını ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın donanımlı, eğitimli, milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmeleri için onları eğitim, sosyal ve kültürel hizmetlerle kuşatıyoruz. Bu düşünceyle, yatırımlarımızda hep çocuklarımızı ön planda tutuyoruz. Çocuklarımız için 13 yeni park yaptık. İlkokul ve ortaokul düzeyinde çocuklarımıza resim sanatını sevdirmek, yaratıcılıklarını teşvik etmek, estetik becerilerini geliştirmek ve milli değerlerinin arttırılması amacıyla iki yıldır, “23 Nisan Coşkusunu Resme Sığdır” temalı geleneksel, ödüllü resim yarışması düzenliyoruz. Pandemi’nin ülkemizde ilk görüldüğü dönemlerde mahallerde araç üzerinde etkinlikler organize ettik. Moral motivasyonu sağlamak amacıyla, tiyatro ve konservatuar ekibimizle birlikte çocuklara yönelik eğlencelerin olduğu etkinlikler tertipledik, konserler verdik. Bu yılda olduğu gibi, geçen sene de çocuklarımıza özel olarak hazırlanan 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinliği kapsamında, gösteri sanatları atölyemiz tiyatro ve konservatuar ekibimizle birlikte araçlarla şehir konvoyu yaparak, gösteriler ve konserler icra ettik. Gençlerimize yol gösterici olan eğitimine ve kültürel birikimine katkı sağlayan bilim, teknoloji, eğitim, sanat, kültür, spor, tarih, aktüel, güncel bilgi ve ders notlarının yer aldığı Lisezone dergisini her ay olmak üzere kap kapı dağıtıyoruz. Son olarak 6 ve 7’inci sayısı ile birlikte bugüne kadar 56 bin dergiyi gençlerimizle buluşturduk. Ramazan ayında çocuklarımıza yönelik sosyal etkinlikler yapıyoruz. Hacivat-Karagöz, orta oyunu, meddah ve çocuk etkinlikleri gibi geleneksel Türk tiyatrosunun en güzel örneklerini online olarak buluşturarak hafızalarda güzel anılar bırakıyoruz. Bu vesileyle bu anlamlı günde, coşkumuzu ve neşemizi artıran değerli evlatlarımızın ve tüm milletinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadele kahramanlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.” diye konuştu.

FATSA’NIN GÖZDE NOKTASI GECE DE BÜYÜLÜYOR
Fatsa’nın en güzel seyir noktalarından biri olan Çerkezler Tepesi Mesire Alanı ile Bungalov Otel ve Restoran bölümü, yapılan dekoratif aydınlatma çalışmaları sayesinde geceleri de ayrı bir güzelliğe kavuştu.

Fatsa Belediyesi, mahallelerin yaşam kalitesini artırmak için yürüttüğü beton yol çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Bolaman Mahallesi Mustago Küme Evleri yolu, yıllardır beklenen hizmete kavuştu. Bölge sakinleri için büyük bir mutluluk kaynağı olan beton yol, uzun süredir çamur ve ulaşım zorluklarıyla mücadele eden vatandaşlara nefes aldırdı.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin farklı mahallelerinde yürüttükleri yoğun çalışmalarla vatandaşlarımızın ulaşım konforunu artırmaya devam ediyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ilçenin turizm ve yaşam alanı yatırımlarına ilişkin yaptığı açıklamada, Karadeniz sahil yolunun en önemli ve köklü şehirlerinden biri olan Fatsa’ya yakışır projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini belirtti.

Fatsa Belediyesi, altyapıda köklü bir yenileme sürecini daha tamamlamak üzere. Kurtuluş Mahallesi’nin Nazar, Akdeniz, Sancak, Sami Yücel, Ege, Üstat, Ozan ve Karagöl Sokaklarında, Fatsa Belediyesi ile OSKİ koordinasyonunda yürütülen kapsamlı altyapı çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Aslancami Mahallesi’nde esnafları ve vatandaşları ziyaret ederek hâl hatır sordu, gönül sohbetlerine katıldı.

Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlamaları kapsamında, Fatsa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonuyla Fatsa Çocuk ve Gençlik Korosu tarafından anlamlı bir konser düzenlendi. Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Kale, İlçe Jandarma ve Bölük Komutanı Üsteğmen Mehmet Özbek ile çok sayıda sanatsever vatandaş katıldı.

29 Ekim Cumhuriyetin ilanının 102.yıldönümü etkinlikleri kapsamında Fatsa’da düzenlenen Fener Alayı büyük bir coşku ile gerçekleşti.

29 Ekim Cumhuriyetimizin İlanın 102.Yıl dönümü dolayısıyla Fatsa ilçesinde düzenlenen kutlama programı, 75.Yıl Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti. Tören Kaymakam Avni Kula, Garnizon Komutanı Yarbay Mevlüt Mertoğlu, halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Kaymakam Avni Kula yaptı.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde yoğun bir temizlik çalışması gerçekleştirdi.