
Fatsa Belediyesi ve Fatsa Orman İşletme Şefliği işbirliği “Geleceğe Bir Fidan da Sen Dik” temalı ağaçlandırma kampanyası kapsamında 160 fidan toprakla buluştu.
Fatsa’da “Geleceğe Bir Fidan da Sen Dik” kampanyası kapsamında 160 fidan toprak buluştu
Örencik Mahallesi Çamaş Köprüsü yanında bulunan belediyeye ait alanda oluşturulan hatıra ormanında düzenlenen fidan dikme törenine Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay, Fatsa Orman İşletme Şefi Sevil Şen, Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, belediye meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.
Katılımcıların ismi her bir fidanda adlandırılarak toprakla buluşturuldu. Geleceğe bir anı olarak bırakılacak hatıra ormanında Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ve Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar isimlerinin yazılı olduğu fidanları kendi elleriyle dikti.
“ORMANLARIMIZ OKSİJEN KAYNAĞIMIZ”
Fatsa Orman İşletme Şefi Sevil Şen, “ Fatsa Belediyesi ile birlikte organize olarak bugün bir fidan dikim töreni gerçekleştiriyoruz. Ormanlar oksijen kaynağımız, su hayatımızı idame ettirebilmek için birçok hayat kaynağıdır. Fidan dikim törenimizin ağaçlandırma çalışmalarımızın orman kurma çalışmalarımızın Fatsa’mıza milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. ” dedi.
“FİDANLARI HEM TOPRAĞA HEM GÖNÜLLERE DİKTİK”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Bugünden yarınlara, gelecek nesillerimize bir anı bırakmak istedik. Bu amaçla herkes adına bir fidan hazırladık. Bugün fidanlarımızı hem toprağa, hem gönüllere dikiyoruz. Belediyemize ait bu alanda ecdadımızdan miras aldığımız ağaç ve orman sevgisini, geleceğe bir anı bırakacağımız hatıra ormanımızla taçlandırıyoruz. Bu hatıra ormanımızı geleceğimize, gençlerimize emanet bırakıyoruz.” diye konuştu.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fatsa’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ali Rıza Demircan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Muhammed Cüni, temsili olarak Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın koltuğuna oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü, Fatsa ilçemizde de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.